Generalni konzul Branislava Perin posetila KUD Zoru iz Ratingena

48

20.11.202120.11.2021

more
Igrači KUD Zora iz Ratingena
Foto: arhiva GK Diseldorf

Generalni konzul Republike Srbije u Diseldorfu Branislava Perin posetila je predstavnike kulturno umetničkog društva Zora iz Ratingena. Razgovarano je sa predstavnicima kluba o problemima funkcionisanja u aktuelnim uslovima i planovima za post-korona vreme. Ukazano je na važnost očuvanja srpske kulture, jezika i folklora čak i u ovim specifičnim vremenima kada su okupljanja ograničena, a nastupa i takmičenja nema gotovo već dve godine.

Generalni konzul Perin je zajedno sa vicekonzulom Filipom Pavlovićem prisustvovala probi folklora kluba igrača Zora, čiji su članovi mladi i akademski obrazovani potomci Srba iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, ali i Nemačke. Predstavnik kluba Živković ukazao je na potrebu omasovljavanja članstva ovog kluba čiji članovi putuju, neki i po 120km u jednom pravcu, da bi nedeljom došli na probu. Kao poseban primer, vredan pažnje i poštovanja, je Nemca Sonja, udata za..

The post Generalni konzul Branislava Perin posetila KUD Zoru iz Ratingena appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article