Gardijan: Slovenija najbolji izbor za odmor

27

Britanski dnevni list je u svojoj reportaži izdvojio sve turističke bisere u našem regionu među kojim se nalazi i Slovenija. Gradijan sa posebnom pažnjom piše kako zemlje u ovom delu Evrope nude sadržajan i kvalitetan odmor. One nude spektakularne krajolike, divlja mesta za kupanje, drevne gradove i pristupačne cene

U svojoj reportaži „Divlji Istok“ Gardijan je još jednom potvrdio kako je Slovenija zaista najbolji izbor za odmor. Slovenija je opisana kao zemlja sa šarmantnim glavnim gradom sa očuvanom baroknom arhitekturom.

Ljubljana je kompaktna prestonica, izgrađena je oko reke Ljubljanice, sa divnom arhitekturom koje okružuju reku. Osim toga, tu je i Ljubljanski grad, dvorac na vrhu brda, a tu su i brojne umetničke galerije, pozorišta i muzeji.

Od ostalih sadržaja, Gardijan izdvaja i Piran, za kog kaže da je najlepši grad na jadranskoj obali. U njemu preovladava italijanska arhitektura koja odražava vekove mletačke vladavine.

Na severozapadu zemlje glavne znamenitosti su spektakularna Bledsko i Bohinjsko jezero u Julijskim Alpima. S druge strane planina, tu je i dolina Soče koja nudi planinarenje, rafting i kajak leti, a zimi skijanje i snoubording.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Idući prema jugu, nezaobilazni sadržaju uključuju Postojnsku i Škocjansku jamu i Predjamski dvorac, izgrađen u ulazu u pećinu. Istočna Slovenija je vinski deo zemlje, tu je živahni Maribor, grad sa najstarijom vinovom lozom na svetu. Osim toga, tu je i Ptuj, jedan od najstarijih gradova u Sloveniji, odlično mesto za jednodnevni izlet.

Gardijan takođe pored Slovenije ističe lepote Bosne i Hrecegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Gardijan: Slovenija najbolji izbor za odmor se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article