Gađanje glinenih golubova na ledinama Vere

100

Gađanje glinenih golubova na ovim prostorima ima lepu tradiciju i velik broj ljubitelja, uprkos činjenici da se radi o veoma skupom sportu.Takmičenje u ovoj disciplini održano je sredinom jula i u Veri, na streljani koja se nalazi na tzv. Ledinama, a organizatori ovog takmičenja bili su Lovačko društvo „Fazan“ Vera i novoformirani Trap klub „Verac“.

-U našem društvu imamo aktivnih 25 lovaca, od tog broja imamo i dosta mladih lovaca koji su nam se priključili poslednjih godina. Ovo takmičenje se održava po našem redovnom planu i programu za šta smo dobili i sredstva od Opštine Trpinja – istakao je predsednik Lovačkog društva „Fazan“ iz Vere Boško Stojanović.

Na takmičenju u Veri prijavilo se sedam ekipa, a pored domaćih takmičara u ekipama su bili i strelci iz Bijelog Brda, Bobote, Trpinje, Ostrova i Borova.

– Ranijih godina češće smo se okupljali na ovoj streljani, a u narednom periodu planiramo da se ovde sastajemo negde oko Petrovdana. U skorije vreme planiramo i rekonstrukciju na..

The post Gađanje glinenih golubova na ledinama Vere appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article