Fondacija „Ršum“ i Dečji kulturni centar Beograd organizuju Akademiju „Saradnici Sunca“

71

25.10.202025.10.2020

Fondacija „Ršum“ i DKC Beograd organizuju Akademiju „Saradnici Sunca“
Foto: Ana Marija Jovanović

U organizaciji Fondacije „Ršum“ i Dečjeg kulturnog centra Beograd, drugi po redu stvaralački kamp pod nazivom Akademija „Saradnici Sunca“ biće organizovan online, od 26. oktobra do 6. novembra. Prve nedelje Akademiju će voditi Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Branko Stevanović, Matija Bećković, Tode Nikoletić, Violeta Jović i Vlasta Cenić, dok će druge nedelje radionice voditi glumica Borka Tomović.

Polaznici kampa su deca i mladi koja su se već istakla na velikim literarnim festivalima i koja žele da uz istaknute književnike i dramske stvaraoce još više razviju ljubav prema ovoj umetnosti. „Mladi pesnici imaće priliku da sa proslavljenim (pesnicima) razgovaraju o poeziji, inspiraciji, fantaziji i rimi, a na kreativnim radionicama naučiće kako treba govoriti svoju poeziju, kako negovati jezik i kulturu govora“, istakli su u DKC Beograd.

Prva Akademija „Saradnici..

The post Fondacija „Ršum“ i Dečji kulturni centar Beograd organizuju Akademiju „Saradnici Sunca“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article