Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije „Svesrpski dečji sabor“ DKCB održava se od 15-24. maja

19

12.05.202112.05.2021

U okviru Svesrpskog dečjeg sabora 2021 planirani su koncert narodnih igara, besplatne kreativne radionice kao i specijalna emisija na Jubjub kanalu Dečjeg kulturnog centra emisije RTS Svet

Foto: DKCB Beograd

„SVESRPSKI DEČJI SABOR“ postao je već tradicionalna manifestacija koju pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića organizuje Gradska uprava grada Beograda – Dečji kulturni centar Beograd, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

„Tom prilikom u Srbiju dolaze deca i mladi iz rasejanja želeći da upoznaju svoju zemlju porekla i njene kulturne tekovine. Boraveći u domovima svojih vršnjaka iz Beograda, deca i mladi upoznaju Srbiju, srpsku istoriju i kulturu kroz bogat kulturno-umetnički program, osmišljen od strane Dečjeg kulturnog centra Beograd (DKCB)“, poručili su iz ove ustanove.

Iako ove godine manifestacija neće moći da se održi u svom izvornom obliku, ona će nastaviti d..

The post Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije „Svesrpski dečji sabor“ DKCB održava se od 15-24. maja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article