EU neće skoro da otvara granice: “Priče oko toga da će Evropska unija sada da promeni neke odluke nisu realne, već odraz naših želja”

26

Priče oko toga da će Evropska unija sada da promeni odluke o prelasku granica nisu realne, već se čini da su pre odraz naših želja.

Tako je situaciju objasnio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, gostujući na RTS-u. On je ocenio da pravila za prelazak preko granice i odluke koje države o tome donose “ne da imaju veze sa diplomatijom, nego se nažalost na diplomatiju svode”.

I medicina i politika učestvuju podjednako, smatra.

“Sigurno da bi epidemiološka situacija trebalo da bude osnovni kriterijum. Međutim, ima i drugih primera, evo na primer ono što se dešavalo sa Crnom Gorom je imalo dosta političkih primesa, jer Crna Gora je mogla i ranije da donese ovu odluku”, rekao je Dačić.

U naredne dve nedelje ne bi trebalo da očekujemo revidiranje otvaranja granica, smatra Dačić.

“To je negde tek kraj avgusta. Tako da priče oko toga da će Evropska unija sada da promeni neke odluke nisu realne, već su možda odraz naših želja”, istakao je, dodavši da oni tek od sledeće nedelje rade..

The post EU neće skoro da otvara granice: “Priče oko toga da će Evropska unija sada da promeni neke odluke nisu realne, već odraz naših želja” appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article