ESOF 2020 – međunarodni naučni festival u Trstu ( 02. – 06. septembra 2020.godine)

137

02. septembar 2020.godine

I pored svih poteškoća, u sredu, 2. septembra, u Trstu je održana svečana inauguracija najvećeg međunarodnog naučnog festivala „Esof 2020“ koju je otvorio gradonačelnik Trsta, Roberto Dipjaca, podvlačeći ulogu Trsta kao značajnog centra za razvoj nauke, multikulturalizma i budućeg ekonomskog razvoja kroz značajnu evropsku poziciju i snažan razvoj luke.

Predsednik Regije FVĐ, Masimiliano Fedriga, pohvalio je sve aktivnosti Regije i svih njenih naučnih i medicinskih institucija koje su i tokom epidemije radile naučna istraživanja i donosile hrabre i jedinstvene odluke, dok su glavne međunarodne naučne institucije zaćutale tokom akutne faze pandemije.

Prisutnima se zatim obratio i vatikanski državni sekretar, kardinal Pietro Parloin rečima: „Nauka i vera nisu u suprotnosti, čak nisu ni u konkurenciji, ali to su dva alata koja nam pomažu da se približimo, da sve više saznajemo istinu. Srećan sam što sam ovde i što se bavim ovim pitanjem i sa stanovišta cr..

The post ESOF 2020 – međunarodni naučni festival u Trstu ( 02. – 06. septembra 2020.godine) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article