Er Srbija u junu obnavlja letove do većeg broja destinacija

64

Er Srbija će do kraja juna početi sa obnovom letova iz Beograda ka većem broju destinacija, povezujući srpsku prestonicu sa preko 20 gradova u svojoj međunarodnoj mreži. Pored toga, nacionalna avio-kompanija će od 29. juna povećati i broj prekookeanskih letova do Njujorka na tri nedeljno. Tokom jula je planirano uspostavljanje letova ka dodatnim gradovima čime će ukupan broj destinacija biti povećan na ukupno oko 40. Svi navedeni planovi su preliminarni i početak obnove tih letova zavisiće od više faktora, a pre svega od ukidanja ograničenja u putovanjima u pojedinačnim zemljama, kao i tražnje

Nacionalni avio-prevoznik trenutno obavlja letove do Amsterdama, Banjaluke, Pariza, Frankfurta, Njujorka, Londona, Ljubljane, Sarajeva, Beča i Ciriha. U periodu od 15. do 30. juna, Er Srbija planira da ponovo pokrene letove do Atine, Berlina, Brisela, Bukurešta, Kopenhagena, Dizeldorfa, Istanbula, Podgorice, Praga, Sofije, Splita, Stokholma, Štutgarta, Tirane i Tivta. Tokom jula, u planu je obnavljanje letova do Barselone, Dubrovnika, Kijeva, Larnake, Madrida, Milana, Nice, Pule, Rima, Skoplja, Tel Aviva, Soluna, Venecije, Zadra i Zagreba. U avgustu srpska nacionalna avio-kompanija planira ponovno povezivanje regiona sa Rusijom, obnovom letova do Moskve, Sankt Petersburga i Krasnodara.

„Veoma smo zadovoljni što obnavljamo tako veliki broj destinacija i na taj način dajemo važan doprinos oporavku avio-saobraćaja u regionu. Raduje nas što smo u mogućnosti da, nakon veoma izazovnog perioda, predvodimo obnovu jedne od grana privrede koja je najteže pogođena pandemijom korona virusa. Počeli smo da letimo među prvima u ovom delu sveta, postepeno povećavamo nedeljni broj letova i nastavljamo da prilagođavamo red letenja daljem razvoju situacije“, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Nacionalna avio-kompanija u junu počinje i obnovu avio-saobraćaja sa druga dva matična aerodroma u Srbiji. Od danas, 16. juna, sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu uspostavljeni su letovi do dve destinacije, a od 30. juna biće do još tri. Od 30. juna, Er Srbija će uspostaviti i letove sa Aerodroma Morava u Kraljevu do Beča.

Original Article