Episkop Andrej učestvovao na skupu o zaštite prirode u Trstu

147

04.10.202005.10.2020

Vladika Andrej je govorio na skupu o zaštiti prirode u Trstu
Foto: Fejsbuk stranica vladike Andreja

U Trstu je i ove godine svečano proslavljena redovna manifestacija za zaštitu Božije tvorevine i životne sredine. Na poziv tršćanskog nadbiskupa Đampaola Krepaldija i u organizaciji Gradskog pastoralnog centra Studijum fidej pod upravom župnika Don Etore Malnatija, u istorijskom hramu Svetog Spiridona, uz primenu strogih propisa povodom korona epidemije, okupili su se najviši predstavnici grada i čelnici Pravoslavne i Rimokatoličke crkve, stoji u saopštenju Vladike Andreja.

Iskusan u tematici Obzira prema čovekovoj okolini i transformativnog delovanja Episkop austrijsko-švajcarski, Italije i Malte, vladika Andrej je u svojoj pozdravnoj reči biranim rečima pozdravio sve učesnike i zahvalio na ljubavi i poštovanju koje imaju prema srpskoj crkvi. Vladika je istakao da je Pravoslavna Crkva tradicionalno sa svim crkvama i verskim zajednicama, aktivno uključena u disku..

The post Episkop Andrej učestvovao na skupu o zaštite prirode u Trstu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article