Episkop Andrej učestvovao na Međucrkvenoj konferenciji u Beču

40

30.10.202131.10.2021

Episkop Andrej učestvovao na Međucrkvenoj konferenciji u Beču
Foto: FB vladika Andrej

Na poziv šefa katedre za teologiju i istoriju hrišćanskog istoka, Katoličkog bogoslovskog fakulteta, univerziteta u Beču u saradnji sa udruženjem „Pro Orijente“, episkop austrijsko – švajcarski Andrej, u pratnji studenta teologije Aleksandra Savića, učestvovao je na međucrkvenoj konferenciji Hrišćani vizantijske tradicije u Mađarskoj u nadbiskupskoj bogosloviji u Beču.

Prvi dan zasedanja konferencije, temeljno se fokusirao na srednjevekovni razvoj pravoslavnih crkava u kraljevini Mađarskoj. Antal Molnar izložio je organizaciju Srpske pravoslavne crkve u vremenu Otomanskog carstva dok se predavanje Čabe Otvoša bavilo pravoslavljem u Mađarskoj od 19. veka sve do danas. Po završetku predavanja stvorila se prilika za plodnom diskusijom a zatim i zajedničkim ručkom. Drugi dan konferencije započeo je iznošenjem ikone Marije Poč u Katedrali Svetog Stefana u Beču a zatim je održano i p..

The post Episkop Andrej učestvovao na Međucrkvenoj konferenciji u Beču appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article