Епархија будљиманско-никшићка објавила саопштење о здравственом стању владике Јоаникија

101

11. 2020.

Епархија будљиманско-никшићка објавила је саопштење о здравственом стању владике Јоаникија. Саопштење објављујемо у целини:

“Са обзиром на медијске написе који су вечерас изазвали велику забринутост верног народа, желимо да овим путем известимо јавност о здравственом стању Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске Јоаникија.

Током данашњег дана владика је осјетио малаксалост уз констатовану благо повишену тјелесну температуру. Непосредно затим владика се самоизоловао у Ђурђевим Ступовима, катедралном манастиру Епархије будимљанско-никшићке.

Након опсежног физикалног прегледа и лабораторијских налаза, љекари су констатовали да је физикални налаз по системима уредан и да су фактори запаљења у физиолошким границама.

Након ординиране симптоматске терапије (љекови за обарање температуре и витамини) владика нема повишену тјелесну температуру и осјећа се добро. За сјутра је планирана даља дијагностика (скенер плућа ..

The post Епархија будљиманско-никшићка објавила саопштење о здравственом стању владике Јоаникија appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article