Emisija za srpsko rasejanje o dr Dragoj Ljočić snimana u Konaku Knjeginje Ljubice u Beogradu

73

27.09.2020

Učesnici projekta u Beogradu
Foto: arhiva A. Krasojević

Dr Draga Ljočić – povezuje maticu i dijasporu je jedan od projekata, kome su odobrena sredstva na konkursima za sufinansiranje projekata, koje je organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Autor projekta je Anđelka Krasojević, dugogodišnji nastavnik Srpske dopunske škole u Nemačkoj i Švajcarskoj (sada u penziji) i urednik radija Mladost iz Araua u Švajcarskoj. O ženi koja se neumorno celog života borila da joj zvanje doktora u Srbiji bude priznato kao i da žene dobiju svoja prava, o neumornoj i hrabroj dr. Dragi Ljočić se dosta zna, ali se o njenim delima i njenom imenu treba, po oceni Anđelke Krasojević još više govoriti.

Anđelka Krasojević, koja je, dok je živela u Švajcarskoj, napisala puno tekstova o radu Udruženja srpskih žena Švajcarske Dr Draga Ljočić i imala puno priloga na radiju Mladosti i o udruženju i o samoj dr Dragi Ljočić je zadovoljna, što je prv..

The post Emisija za srpsko rasejanje o dr Dragoj Ljočić snimana u Konaku Knjeginje Ljubice u Beogradu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article