Dvojica Negoslavčana osumnjičena za ratni zločin

107

U Negoslavcima kod Vukovara juče je u ranim jutarnjim časovima privedeno više osoba, a dvojica od njih zadržani su pritvoru Policijske uprave osječko-baranjske. Protiv njih je podnesena kaznena prijava državnom tužilaštvu u Osijeku. Tereti ih se da su 20. novembra 1991. godine grubo fizički zlostavljali veći broj osoba, zarobljenika iz vukovarske bolnice.

Kako smo juče saznali, ukupno je privedeno osam osoba od kojih je njih šest bilo pozvano na informativne razgovore i oni su u toku jučerašnjeg dana pušteni kućama. Prilikom hapšenja dvojice meštana izvršen je kompletan pretres kuće, a oni su odvedeni sa lisicama na rukama.

O događajima se oglasio i MUP čije saopštenje prenosimo u celosti.

Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina su u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, policijskim upravama osječko-baranjskom i vukovarsko-sremskom, Županijskim državnim tužilaštvom u Osijeku i Sigurnosno-obaveštajnom agencijom proveli krimina..

The post Dvojica Negoslavčana osumnjičena za ratni zločin appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article