Donacijom drva ljudima skinuli bar jednu od brojnih briga

70

U akciji pod simboličnim nazivom „Međugeneracijska solidarnost“, Odeljenja za socijalna i humanitarna pitanja Srpskog narodnog veća, 13 domaćinstava sa područja Korduna i Dalmacije dobilo je ogrevno drvo – donaciju koja im je u ovom zimskom periodu najpotrebnija.

Reč je o ljudima starije životne dobi, bolesnim i socijalno ugroženim, onima čiji prihodi nisu dovoljni da bi sebi mogli osigurati ogrev za celu zimu.

– Za sada su ovim programom obuhvaćena domaćinstva sa područja Korduna i Dalmacije, a odnosi se na naše sugrađane koji imaju male prihode, nisu u sistemu socijalne pomoći i nemaju nekog u zajednici ko bi im mogao pomoći. Područje Dalmacije pokrili smo od Radučića, Smrdelja kod Đevrsaka, Bjeline, Islama Grčkog, Žegara i Golubića do Donjeg Karina. Predstavnici lokalne zajednice pomogli su nam pri odabiru domaćinstava jer su oni najbolje upoznati sa situacijom na terenu – kaže voditeljka SNV-ova Odeljenja Tatjana Dragičević, dodajući kako se dolaskom i sama mogla uveriti kako su ..

The post Donacijom drva ljudima skinuli bar jednu od brojnih briga appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article