Dolče i Gabana vino

198

Da ugostiteljstvo ume da bude vrlo interesanta industrija govori i činjenica da se sve više kompanija iz ostalih sfera života uključuje u tokove kako bi sebe predstavile i publici koja i nije njihova ciljna grupa. Takav je slučaj i sa modnom kućom Dolče i Gabana

Italijanska luksuzna industrijska modna kuća Dolče i Gabana (Dolce & Gabbana) ulazi u svet ugostiteljstva na jedan prefinjen način. Čuvena vinska kića sa Sicilije, Donnafugata, napravila je u saradnji sa modnom kućom Dolče i Gabana jedan poseban roze.

Ovo vino se zove Rosa 2019, napravljeno je od domaćih autohtonih sorti grožđa nerelo maskalezea i nocere sa Sicilije, koje stiže sa vinograda sa obronaka vulkana Etna. Sva vina koja stižu sa ovakvih teroara predstavljaju poseban užitak.

Vino Rosa 2019 pre svega predstavlja prefinjen stil karakterističan za elegantna vina, odlikuje ga miris jasmina, divljih jagoda, bresaka i bergamota. Iz vinarije navode da cena još uvek nije formirana, i da će se već početkom meseca vino naći u prodaji.

Original Article