Đurić: Odnosi sa SAD od sudbinskog značaja sa Srbiju

24

ponedeljak, 28. decembar 2020. godine
Odnos sa SAD je od sudbinskog značaja za Srbiju i naš narod, izjavio je novi ambasador u Vašingtonu Marko Đurić i istakao da će se Srbija u novoj godini i pred novom američkom administracijom boriti i za novu šansu za produbljivanje i poboljšanje sveukupnih odnosa sa SAD.

Đurić je u izjavi za Tanjug iz Vašingtona rekao da je odnos sa SAD od sudbinkog značaja za narod i zemlju, jer od njega zavisi, i on se prožima sa svim prioritetima naše državne i nacionalne politike.

Kako je rekao, od tog odnosa zavisi u velikoj meri i uspeh srpske ekonomije, prožima se i s pitanjem Kosova i Metohije, položajem srpskog naroda u BiH i celom regionu.

"Zato moramo marljivo i predano ovde da se borimo, svakodnevno, da stvorimo naše, srpske lobiste, da imamo naše podržavaoce i u medijima, i u ''tink tenkovima'' i na svim drugim mestima, da razumemo koliko je važno da dobro poznajemo politički sistem SAD, da naša dijaspora bude dobro uvezana, ..

The post Đurić: Odnosi sa SAD od sudbinskog značaja sa Srbiju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article