Đaci Srpske škole iz Kristiansanda u Norveškoj skupili 4000 evra za lečenje Gavrila Đurđevića

36

18.05.2021

Đaci Srpske škole iz Kristiansanda u NorveškojFoto: arhiva V. Spahić

Lepa vest stigla nam je iz norveškog grada Kristiansanda gde su učenici Srpske dopunske škole vođeni nastavnicom Vanjom Spahić uz podršku Saveta roditelja organizovali aukciju uskršnjih jaja. Aukcija pod nazivom „Imamo samo ono što smo drugom dali“ je pokrenuta za lečenje osmomesečnog Gavrila Đurđeviću iz Kragujevca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

„Na dvoipočasovnoj aukciji koja je održana preko Zum platforme sakupljeno je više od 20 000 norveških kruna. Ukupno je sakupljeno 40 000 kruna ili 4 000 evra u akciji škole. Sredstva su namenjena za lečenje Gavrila, koji je ujedinio Srbiju i dijasporu u nameri da se, za njegovo lečenje, sakupi novac za najskuplji lek na svetu, američku Zolgesmu – do danas jedinu gensku terapiju koja može spasiti život osmomesečnog dečaka“, istakla je nastavnica Srpske dopunske škole Vanja Spahić.

Aukcija Foto: arhiva V. Spahić

Ona je dodala da je pored humanitarne ..

The post Đaci Srpske škole iz Kristiansanda u Norveškoj skupili 4000 evra za lečenje Gavrila Đurđevića appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article