Dika, mit i istorija na književnoj večeri o narodnoj epskoj poeziji

31

29.05.202129.05.2021

Učesnici onlajn književne večeri posvećene epskom narodnom stvaralaštvu
Foto. L. Petrović

U organizaciji Srpskog akademskog udruženja iz Švajcarske održano je i četvrto onlajn književno veče. Ovo divno druženje ovoga puta bilo je posvećeno epskom narodnom stvaralaštvu. Gost Akademskog udruženja bila je dr Danijela Popović Nikolić, vanredni profesor Departmana za srpsku i komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Nišu.

Preko tri sata vrsnog predavanja, konstruktivne debate i maštovitih argumenata sagovornicima nije bilo dovoljno da zadovolje svoju znatiželju o mitu i istoriji u epskim narodnim pesmama. Mnogo interesantnih podataka još više kreativnih (znatiželjnih) pitanja osvežilo je već postojeća saznanja o narodnom stvaralaštvu.

Svi sagovornici te večeri, pored mladih iz Švajcarske, bilo je prisutnih iz Srbije i Nemačke, a svi podjednako zainteresovani da čuju o najznamenitijim epskim pesmama, povodu za njihovo stvaranje, sakupljanje, ali i o junacima..

The post Dika, mit i istorija na književnoj večeri o narodnoj epskoj poeziji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article