Devetogodišnji Borovčanin ulovio bucova od tri i po kilograma

250

Ljubav prema određenim hobijima obično se rađa u najranijem detinjstvu i neguje se sve do duboke starosti. Svoju ljubav prema Dunavu Andrej Simić neguje od trenutka kada je prohodao, a kako i ne bi kada živi u ulici koja izlazi na ovu veliku reku. Svaki slobodan trenutak ovaj dečak provodi na dunavskoj obali, pogotovo u zadnjih godinu dana od kada se intenzivno bavi ribolovom.

Na Dunavu je svaki dan i strpljivo zabacuje udicu čekajući da se na nju zakači neka štuka, smuđ ili bucov. U prošlu sredu Andreju se baš posrećilo jer se na njegovu varalicu zakačila, za jednoga dečaka, rekordna lovina.

– To se desilo negde pred mrak, oko osam sati, već sam nameravao da idem kući, ali kada sam povukao štap osetio sam da se zakačilo nešto veliko. Štap mi se savio skroz do vode i moram da priznam da sam se jako uplašio. Bio sam jako uzbuđen dok sam je vukao. Sa mnom je bio moj tata, ali sam ribu ipak izvukao sam, i to jedva nekako – uzbuđeno prepričava svoj doživljaj Andrej.

Bio je to jedini And..

The post Devetogodišnji Borovčanin ulovio bucova od tri i po kilograma appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article