Darko je ostvario svoj američki san: Pravi med bez pčela i mleko bez krava za koje Evropa i Srbija još nemaju sluha (VIDEO)

35

U poslednje vreme, širom sveta, pridaje se više značaja zaštiti okoline, flore i faune, a čini se da su razne inicijative uzele maha otkako se ovom temom podrobnije bave i uticajne ličnosti, biznismeni, ulagači.

Nakon problema sa ekosistemom pčela, uništavanjem košnica i eksploatacijom mnogih namirnica, zatim, nakon plasiranja lažnog meda na mnogim tržištima, ali i ribe i ostale hrane, sada su u fokusu neke vedrije priče. Recimo, kakav je to med koji se dobija bez prisustva pčela, odnosno koji štiti ovu specifičnu vrstu?

Upravo se time bavi Darko Mandić, suosnivač startapa “MeliBio” iz SAD. Oni se, naime, bave proizvodnjom meda bez prisustva pčela i mleka koje nije dobijeno od krave. Kako se rodila ideja za tako nešto?

– Nekoliko godina sam pratio dešavanja u industriji hrane u SAD. Inspirisan inovacijama u mesnoj industriji, od stane kompanija Beyond Meat, Impossible Foods koje su proizvele burger bez potrebe da se uzgajaju i ubijaju životinje, a zatim i kompanija Eat Just i Oatly ..

The post Darko je ostvario svoj američki san: Pravi med bez pčela i mleko bez krava za koje Evropa i Srbija još nemaju sluha (VIDEO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article