Danju čuva svoje kravice, a noću spava u čađavoj sobi – Ana (5) iz Tutina

16

27.05.202127.05.2021

Dunja Mijović iz Tutina
Foto: HO Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, pokrenula je novu, veliku akciju – pomoć ovoga puta za porodicu Mijović iz Tutina. Njima je potrebna nova kuća, pošto postojeća u kojoj žive napravljena je 50-ak godina od čatme. Za desetočlanu porodicu dnevna soba i spavaća puna vlage i bez vode nisu ni malo prijatne za život, pomogne zgrade su u mnogo lošijem stanju od kuće. Članovi ove vredne porodice se bave stočarstvom i poljoprivredom, rade dosta, deca koja idu u školu su odlični đaci. Pomoć im je itekako potrebna.

„Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokreće veliku akciju pomoći porodici Mijović. U Tutinu i delovima Raške oblasti sve je manje našeg naroda, pa je pomoć ovakvim porodicama od krucijalne važnosti. Pozivamo sve dobre ljude, na kom god kontinentu živeli, da ne skreću pogled s patnje ove dece. Pomozimo svi koliko možemo. Hajde da zajedničkim snagama izgradimo kuću za male Mijoviće!“, poručili su članovi HO Sr..

The post Danju čuva svoje kravice, a noću spava u čađavoj sobi – Ana (5) iz Tutina appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article