Danijela Bjelica i Rade Jovanović priredili u St. Galenu u Švajcarskoj muzičko veče za pamćenje

48

05.11.2020

Danijela Bjelica i Radovan Rade Jovanović
Foto: arhiva D. Bjelica

Muzičko veče za pamćenje u Biblioteci grada St. Galen u Švajcarskoj priredili su sopran Danijela Bjelica uz pratnju harmonikaša Radovana Rada Jovanovića. Danijela i Rade su veoma poznati tandem srpskoj javnosti u Švajcarskoj i to pod imenom muzički Duo DaR. Da je pandemija izazvana virusom korona zaustavila mnoga kulturna događanja pokazalo je interesovanja je ovo muzičko veče. Zbog strogih propisa moglo je da prisustvuje samo 40 posetilaca, ali je interesovanje bilo veliko da bi bez problema do kraja godine mogli da održavaju iste ili slične muzičke večeri. „Bilo je fantastično videti punu salu koliko je u ovim vremenima sa puno ograničenja bilo moguće i doprineti gajenju srpske kulture“, izjavila je Danijela Bjelica za portal Rasejanje.info.

Izvedeni repertoar nikoga nije ostavio ravnodušnim. „Putovali smo od istočne i južne Srbije, preko Šumadije do raznih krajeva Balkana, posetili i okolna mora uz njih..

The post Danijela Bjelica i Rade Jovanović priredili u St. Galenu u Švajcarskoj muzičko veče za pamćenje appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article