Danas se obeležava Dan srpsko-slovenačkog prijateljstva

17

12.06.202112.06.2021

Foto: SKC-Srpska biblioteka Mihajlo Pupin

Nacionalni savez slovenačke nacionalne manjine u Srbiji i Srpski kulturni centar – srpska biblioteka Mihajlo Pupin iz Ljubljane proglasili su 12. jun za Dan srpsko-slovenačkog prijateljstva. U okviru obeležavanja ovoga dana danas će se održati dve velike manifestacije: otvaranje izložbe Znameniti Slovenci u Srbiji / Znameniti Srbi u Sloveniji kao i svečano otvaranje renovirane Srpske biblioteke Mihajlo Pupin, koja se nalazi na novoj adresi.

U 10 časova ispred Parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani biće otvorena izložba Znameniti Slovenci u Srbiji / Znameniti Srbi u Sloveniji pod pokroviteljstvom gradova Ljubljane, Maribora, Kranja, Kopra, Novog Mesta, Nove Gorice i Velenja. Izložba je koncipirana tako da se kroz digitalne ikonopise – vizuelne portrete i kratke literarne forme predstave najznačajniji Slovenci koji su živeli i doprineli razvoju Srbije kao i najznačajniji Srbi koji su u Sloveniji ostavili dra..

The post Danas se obeležava Dan srpsko-slovenačkog prijateljstva appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article