Dan opštine Erdut: Uspešni u realizaciji planova i usled krize

118

Kako svedočimo godini u kojoj je sve drugačije, tako je ovaj 12. novembar protekao bez uobičajene svečane sednice na kojoj bi se javno sumirali rezultati rada u proteklih godinu dana i zajedno sa građanima proslavio dan lokalne samouprave. Posetili smo opštinu Erdut 12. novembra na dan kada je potpisan sporazum kojim je završen rat na istoku Hrvatske i razgovarali sa načelnikom Jugoslavom Vesićem koji Dan opštine smatra jednim od najvažnijih datuma.

– Imamo priliku i danas čitati u medijima da Erdutski sporazum nije bitan za ovo područje. Mi smatramo da je dan kada je potpisan jedan veliki datum, da je 12. novembar 1995. godine završen rat i veliko zlo i da se počelo živeti koliko-toliko normalno. Smatramo da je to veliki datum i da nemamo bitnijeg od njega. I dalje ćemo biti čuvari tog dana, posvećivaćemo mu značaj koji zaslužuje jer na osnovu Erdutskog sporazuma puno je stvari posloženo i stavljeno u red, pogotovo za srpsku zajednicu i niko nema pravo da ga omalovažava – naglašava V..

The post Dan opštine Erdut: Uspešni u realizaciji planova i usled krize appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article