Dalj i Beograd povezalo ime naučnika Milutina Milankovića

41

Dokument su potpisali direktor KNC-a Đorđe Nešić i direktor učeničkog doma Nenad Milenović i time stvorili preduslove za zajednički rad u raznim oblastima, a u cilju razvoja, sadržajnijeg i kvalitetnijeg rada ovih ustanova i afirmacije Milankovićevog lika i dela. Upravo je isti naziv potpisnika ovog sporazuma bio poveznica i izvor ideje koja je realizovana u Dalju.

– Izražavam zadovoljstvo kad god čujem da su neka ustanova, novo društvo, ulica ili trg dobili ime po Milutinu Milankoviću. Svako to imenovanje je afirmacija njegovog lika i dela i bilo mi je drago kada mi se rukovodstvo Doma učenika obratilo sa idejom da potpišemo sporazum o saradnji kojim bi smo nastavili da promovišemo lik i delo Milutina Milankovića i da zajedničkim snagama učinimo stvari koje će podići nivo kvaliteta rada učeničkog doma i kulturno-naučnog centra. To je pre svega učestvovanje na konkursima koji bi nam pomogli u tom cilju, zajedničke akcije oko određenih veb prezentacija, štampanih izdanja vezanih za Mil..

The post Dalj i Beograd povezalo ime naučnika Milutina Milankovića appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article