Da li je ovo najlepši deo kontinentalne Hrvatske?

27

Da je Baranja pravi biser Hrvatske, često se spominje, no da je svako tamo bio – baš i nije. Smeštena na samom kraju Hrvatske, između Mađarske i Srbije, ovaj je biser kao skriven od pogleda. Mnogima Baranja nije usput pa je još nisu posetili, ali nakon ovih prizora nema sumnje da je upravo ovaj kraj vaša sledeća destinacija

Je li ovo najlepši deo kontinentalne Hrvatske Pogledajte prizore od kojih zastaje dah

Gordan Trtanj, jedan od najpoznatijih baranjskih fotografa, odlučio je svojim fotografijama privući ljude u ovaj prelepi kraj. Fotografije nije birao prema destinaciji već prema dojmu koji Baranja ostavlja. Nekoliko njegovih fotografija zapravo pokazuje toplinu, blizinu, srdačnost, otvorenost… Sve ono što Baranja jeste, odnosno onaj dojam koji ljudi odnose odlaskom iz ovog bisera.

Gordan je poznat i kao strastveni Baranjac koji puno truda ulaže u promociju Baranje, a sve je krenulo nakon što je osmislio hashtag #Go2Baranja. Mnogi smatraju da je ovaj mladić za ovaj kraj napravio više no iko, a svoju ljubav prema fotografiji pokušava preneti i na druge pa se tako već bacio na organizaciju Drugog Vinskog foto safarija koji će se održati 5. i 6. septembra. Brojni posetioci tada će degustirati vino i hranu, a sve to uz neizostavno fotografisanje.

Je li ovo najlepši deo kontinentalne Hrvatske Pogledajte prizore od kojih zastaje dah

Bacite oko na fotke. Nema sumnje da je Baranja vaše iduće mesto na karti.

FOTO: Gordan Trtanj

Original Article