Čuveni francuski šef predstavio rešenje za spas restorana

171

Najpoznatiji francuski kuvar Alen Dikas predstavio je svoj izum za spas restorana, njegov revolucionarni ventilacioni sistem bi trebalo da u potpunosti onemogući cirkulisanje virusa između stolova i gostiju

Alen Dikas je u svoj restoran Allard ugradio poseban i inovativan sistem ventilacije koji bi trebalo da pomogne ugostiteljima u borbi protiv opasnog virusa i borbi protiv bankrotiranja. U praksi socijalno distanciranje gotovo i da nije moguće, pa ovakvo rešenje može u velikoj meri da pomogne da se ovaj sektor oporavi od posledica globalne epidemije.

Ventilacioni sistem košta oko 50.000 evra, bar je toliko iznela investicija Alena Dikasa, imajući u vidu da se radi o manjem restoranu. Sistem je dizajniran tako da ne ugrožava dizajn i vizuelni identitet lokala, čak se i kese, odnosno vidljivi delovi u restoranu, mogu napraviti da odgovaraju svakom prostoru.

Sistem funkcioniše kao i svaki sistem ventilacije u bolnici, vazduh se čisti i filtrira do maksimalnih granica, a sve je napravljeno tako da se vazduh koji cirkuliše u restoranu brzo nađe u cevima, kako ne bi došlo do kontakta sa drugim ljudima, odnosno da sve bude lokalizovano. Svaki sto se posebno i aktivno filtrira, pa je eventualna dalja kontaminacija vazuha praktično nemoguća. Što bi kod nas rekli, svoj sto, svoja muzika, u ovom slučaju vazduh.

Original Article