„Čuvanjem dokumenata čuvamo i našu istoriju“

106

Jedan od dobitnika ovogodišnje Oktobarske nagrade Grada Novog Sada je i direktor Arhiva Vojvodine Nebojša Kuzmanović. Nagradu je Kuzmanoviću uručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da je direktor Arhiva Vojvodine uradio mnogo toga na približavanju arhivske građe i ustanove građanima, na saradnji s drugim institucijama, kao i na otkrivanju stradanja naših sunarodnika u Drugom svetskom ratu, i dodao da je Arhiv dao primer kako ustanova kulture, koja je dugo bila na margini, može uspešno da radi. Svojim radom Kuzmanović je pomogao da se podigne svest o značaju istorijskih dokumenata, a ustanovu na čijem je čelu učinio je vidljivijom i prepoznatljivijom.

Vest o tome da je upravo Nebojša Kuzmanović među ovogodišnjim dobitnicima Oktobarske nagrade značajna je i za Srbe sa desne obale Dunava jer velika pomoć u radu Zajedničkog veća opština i Srpskog kulturnog centra dolazi upravo od sadašnjeg direktora Arhiva Vojvodine. Samo da podsetimo da je 6. oktobra ove godine u No..

The post „Čuvanjem dokumenata čuvamo i našu istoriju“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article