Crna Trava se „topi” kao grudva od snega, stanovnika je sve manje, a šestoro Spasića se „gura” u 25 m2!

8

13.09.202114.09.2021

Porodica Spasić živi u jednosobnom stanu
Foto: HO Srbi za Srbe

„Crna Trava – najmanja i jedna od najsiromašnijih opština decenijama se „topi” kao grudva od snega. Od 1953, kada je u Crnoj Travi živelo skoro 14.000 ljudi, po zadnjem popisu koji je održan pre deset godina ostalo je samo 1.660 ljudi. Koliko se deca retko rađaju u ovoj opštini, govori podatak da se niti jedno dete nije rodilo u Crnoj Travi u 2013. godini! Zabrinuti ovakvim stanjem, uputili smo se kod jedne od retkih porodica koja ima više dece”, istakli su članovi humanitarne organizacije Srbi za Srbe, koji su pokrenuli novu humanitarnu akciju za pomoć porodicu Spasić, koja ima četvoro dece i živi u jednosobnom stanu od 25 m2.

„Doselili smo se prošle godine jer smo dobili posao. Prihodi su mali, ali bar da možemo prehraniti decu” istakao je otac Vladan Spasić, koji u radi kao ložač u Domu zdravlja dok majka Jasmina radi u fabrici Jumko. Imaju četvoro dece: Sofiju (13), Kristinu (12), Ekatarinu (6) ..

The post Crna Trava se „topi” kao grudva od snega, stanovnika je sve manje, a šestoro Spasića se „gura” u 25 m2! appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article