Crkveni Vrhovci – Na mestu stare planiraju novu, ali manju crkvu

184

Veća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i Grada Požege u saradnji sa požeškom parohijom i uz podršku SDSS-a organizovala su 20. juna radnu akciju raščišćavanja ruševina crkve Uspenja presvete Bogorodice u Crkvenim Vrhovcima koja je minirana početkom rata devedesetih godina prošlog veka.

U akciji u kojoj je učestvovalo više od dvadeset dobrovoljaca raskrčeno je i uklonjeno granje i pokošena trava oko crkve, a ruševina je očišćena i uređena. Cigle koje su na gomilu sakupljene bagerom biće očišćene i složene jer je u planu da budu upotrebljene za izgradnju manje replike crkve koja je na tom mestu bila pre nego što je minirana.

– Iako vreme nije baš bilo najidealnije ipak smo uradili dosta toga. Posao nam je olakšalo to što je prošle godine Omladinska mreža Srba u Hrvatskoj ovde organizovala radnu akciju krčenja žbunja i raslinja koje je potpuno obraslo ovu ruševinu. Mi smo sada samo pokosili okolinu – rekao je predsednik županijskog VSNM-a Nikola Ivanović.

Crkveni Vrh..

The post Crkveni Vrhovci – Na mestu stare planiraju novu, ali manju crkvu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article