Crkvena opština i parohija u Ulmu proslavila svoju slavu

94

20.11.202020.11.2020

U Ulmu prosvljena parohijska slava
Foto: arhiva Lj. Zorica

Crkvena opština i parohija u Ulmu u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, molitveno je proslavila svoju hramovnu slavu posvećenu Svetim besrebrenicima i čudotvorcima Kozmi i Damjana. Ovoga puta usled pandemija korona virusa veliki dan za ovu parohiju skromno je proslavljen. Izostala je tradicionalna proslava i slavski ručak.

Liturgiju je služio je protojerej-stavrofor Milorad Jovanović iz Frajburga, uz sasluženje nadležnog sveštenika protojereja Ljubomira Zorice. Obraćajući se prisutnima, u svojoj besedi otac Milorad je poučio okupljeni narod i podsetio, da kao što su Kozma i Damjan pomagali drugima u nevolji, to smo dužni i mi činiti.

Domaćini ove slave bili su porodice Milojković i Šimunović iz Ulma, dok se kumstvo za narednu godinu preuzeli članovi porodica Mijić, Đorđević i Toprek.

Otac Ljubomir se zahvalio parohijanima koji slušaju savete i drže se svih propisanih pravila vezanih za sprečavanje ši..

The post Crkvena opština i parohija u Ulmu proslavila svoju slavu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article