Crkva podržala predlog da se Teslin rođendan proglasi Danom nauke u Republici Srpskoj

11

13.04.202113.04.2021

Dan Teslinog rođenja da se proglasi i Danom nauke u Republici Srpkoj, poručili članovi Teslinog memorijanog društva a podržavala srpska crkva u Americi
Foto: Vikipedia

Predstavnici Teslinog Memorijalnog društva iz Njujorka ovih dana ponovo su uputili apel vlastima u Republici Srpskoj sa molbom da se i u toj državi 10. jul, dan Teslnog rođenja proglasi za nacionalni Dan nauke. Jeromonah Maksim (Ilić) je takođe prošle godine uputio pismo, koje u celosti prenosimo:

Čuvajući i poštujući značaj i ulogu srpskih velikana u svetu, kroz celu istoriju našeg naroda, Vladika istočnoamerički Irinej, kao Srbin rođen u Americi i kao čovek koji izuzetno vodi brigu o srpskom imenu u Americi, podržao je molbu Republici Srpskoj o proglašenju Dana nauke u Republici Srpskoj. Tako i mnogo godina boraveći na tronu Mitropolije australijsko-novozelandske, episkop Irinej je aktivno podržavao rad tamošnjeg Teslinog naučnog društva u Pertu, kao i formiranje novog Teslinog društva u Sidneju..

The post Crkva podržala predlog da se Teslin rođendan proglasi Danom nauke u Republici Srpskoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article