Članovi SKC Sindelfingen u Nemačkoj proslavili Aranđelovdan

58

24.11.202124.11.2021

more
Aranđelovdan -slava SKC Sindelfingen Dragana Kojić i Velimir Ćutković dočekivali gosteSandra Ivanović spremila slavska obeležja i dekorisala saluFoto: SKC Sindelfingen

Srpski kulturni centar Sindelfingen iz Sindelfingena kraj Štutgarta proslavio je u nedelju svoju klupsku slavu – Svetog Arhangela Mihaila. U svojim prostorijama, ovogodišnji Aranđelovdan je obeležen svečano i dostojno, kako članovi ovog udruženja godinama slave. Članova je bilo onoliko, koliko su epidemiološki uslovi dozvolili. „Kraj zapaljene voštanice i prisluženog kandila pred ikonom svoga zaštitnika, slavskog kolača i koljiva, okađeni miomirisom tamjana, utvrđivali su se naši preci u svojoj veri“, istakli su članovi Centra. Predsednik SKC Saša Ivanović odneo je slavski kolač i slavska obeležja u naš hram u Štutgartu, koje su sveštenici osveštali i sa predsednikom Centra prerezali. Slavska znamenja kolač i koljivo, kao i celokupnu slavsku dekoraciju pripremila je predsednikova supruga Sa..

The post Članovi SKC Sindelfingen u Nemačkoj proslavili Aranđelovdan appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article