Članice Kola srpskih sestara Dortmund organizovale humanitarnu akciju „Za Minjino zdravlje“

42

25.11.2020

Pomoć za malu MinjuPrikupljeno 1850 evraFoto: CO Dortmund

U organizaciji Kola srpskih sestara koje deluje pri Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini u Dortmundu, minule nedelje organizovana je akcija prikupljanja novčane pomoći za lečenje malene Minje Matić iz Kragujevca. Članice Kola srpskih sestara su simbolično prodavale domaće kolačiće, a vernici su ostavljali svoj prilog po sopstvenoj želji i mogućnostima. U ovoj akciji prikupljeno je 1850€ i sav novac je predat majci devojčice.

Minji Matić dijagnostikovana je retka i izuzetno teška neuromišićna bolest – Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Srećom, od nedavno postoji i genska terapija i Minja je dobila šansu da se izbori sa opakom bolešću. Jedini način lečenja je lečenje u inostranstvu koje košta 2,4 miliona dolara.

Uprava Kola srpskih sestara i Crkvena opština izrazili su veliku zahvalnost svim ljudima dobre volje što su podržali pomenutu akciju i nesebično dali prilog za lečenje male Minje.

Inače u prvoj nedelji okto..

The post Članice Kola srpskih sestara Dortmund organizovale humanitarnu akciju „Za Minjino zdravlje“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article