Cilj Opštine Negoslavci je da svi meštani budu zaposleni

47

U ovoj godini opština Negoslavci donela je niz mera kojima želi da poboljša i olakša život svog stanovništva. Najpre treba pomenuti demografske mere kojima opština želi da zadrži mlade da ne napuštaju ni opštinu ni državu. U tu svrhu je sufinansirala kupovinu kuća za mlade bračne parove. Potom je pokrenut konkurs za stipendiranje studenata sa područja opštine, a najnovija mera odnosi se na program njenog privrednog razvoja.

Javni poziv radi dodele bespovratnih sredstava iz opštinskog budžeta već je objavljen i to za pravna i fizička lica (zanate) koja obavljaju registrovanu poslovnu delatnost sa sedištem na području opštine.

– Reč je o četiri mere, za koje su obezbeđena finansijska sredstva potpore u ovoj godini. To su potpore za zapošljavanje, odnosno očuvanje radnih mesta i zapošljavanje, u iznosu od 1.500 kuna mesečno, odnosno 18 hiljada kuna godišnje, zatim potpore za osnivanje preduzeća i obrta u iznosu od 3 hiljade kuna jednokratno, potpore za izgradnju i rekonstrukciju te opre..

The post Cilj Opštine Negoslavci je da svi meštani budu zaposleni appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article