Četvrt veka Saveza srpskih društava Slovenije

46

12.01.202113.01.2021

Savez srpskih društava Slovenije (SSDS) osnovan je 1995. godine kao krovna organizacija koja okupljala srpska društva u Sloveniji. Pandemija koronavirusa je sprečila veliku proslavu povodom dvadeset i pet godina postojanja i aktivnog rada u oblasti očuvanja srpske kulture i tradicije. U sklopu SSDS se nalazi 14 društva, a osnovni cilj je koordinacija delovanja društava, članova Saveza sa namenom postizanja optimalnih rezultata u očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta Srba u Sloveniji.

Savez Srba Slovenije uputio je iskrene čestitke SSDS za njihov pionirski rad na ujedinjavanju Srba i srpskih kulturnih društava u prvim godinama stvaranja organizovane srpske zajednice u Sloveniji uz lepe reči:

„Folklorne, pevačke i dramske aktivnosti, prožete očuvanjem srpskog jezika i pisma, osnovna su obeležja srpskih kulturno-umetničkih društava u Sloveniji koje deluju pod okriljem SSDS. Po kvalitetu rada i velikoj angažovanosti vodstva, određena društva su poslednjih godi..

The post Četvrt veka Saveza srpskih društava Slovenije appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article