Borovski folkloraši gostovali na festivalu u Poljskoj

65

Pored domaćina iz Bilgoraja i Borovaca koji su predstavljali Srbe iz Hrvatske na festivalu su nastupili i umetnički ansambli iz Slovačke i Izraela. Inače, ovaj festival je ranijih godina okupljao mnogo više učesnika, ali je ove godine zbog opasnosti od širenja koronavirusa organizator taj broj smanjio. I pored toga borovski Nušić ostao je u najužem izboru organizatora.

– Pratili smo gde se sve održavaju međunarodni festivali po Evropi tako da smo naišli na ovaj u Poljskoj. To nam je odgovaralo jer smo želeli da malo promenimo dosadašnje destinacije po Bugarskoj, Mađarskoj i Makedoniji gde smo bili već po dva puta. Prijavili smo se i nakon dva meseca smo dobili pozitivan odgovor. Zbog ovog problema sa virusom stalno smo bili u kontaktu sa organizatorima koji su program zbog svega toga redukovali. Sa predviđenih devet zemalja učesnica knjiga je spala na samo tri zemlje koje su dobile pozivnice i nastupile uz domaćine – rekao nam je nakon gostovanja u Poljskoj predsednik KUD-a Branislav ..

The post Borovski folkloraši gostovali na festivalu u Poljskoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article