Borba za život snažnija od svih iskušenja

175

Zorka RadulovićKada se Zorka Radulović rodila kao sedmo dete u porodici, te 1952. godine vladala je, kažu, nezapamćena glad. Bila je toliko krhka, sitna i slaba beba, da se čak i njena majka već mirila sa činjenicom da verovatno neće preživeti. Iako su oboje roditelja bili izrazito vredni i posvećeni ljudi, trudeći se da i u najtežim vremenima deca bar ne budu gladna, vremenske prilike bile su takve da su oni slabiji najčešće gubili bitku za život.

Iako u mnogim situacijama, iz današnje perspektive, to najčešće zvuči surovo i mučno, mnogima i nerealno, vreme je bilo takvo da ga je nemoguće porediti sa ovim današnjim, a ljudi tvrđi i otporniji, neretko „zadrti“ mentalitetom i karakterom, kako bi se najjednostavnije moglo opisati. Da bi se ta slika bolje dočarala neophodno je zagrebati po prošlosti, tražeći taj koren od koga sve potiče, svaku onu usađenu vrednost koja čoveka, kasnije kroz život, oblikuje i čini upravo onakvim kakav jeste.

Zorka se, danas, seća svakog detalja majčine priče o borbi za ..

The post Borba za život snažnija od svih iskušenja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article