Bojan Glavašević položio venac u Dunav i za srpske civilne žrtve Vukovara

10

Sandra Benčić, Bojan Glavašević i Ivana Kekin posetili su Ovčaru i Memorijalno groblje u Vukovaru, a zatim su kod Veslačkog kluba bacili venac u Dunav. Na ovom mestu venac inače polažu predstavnici srpske zajednice, a nedavno su to napravili i predstavnici SNV-a zajedno sa izaslanikom predsednika Republike Srbije. Bio je ovo prvi put da Venac u Dunav polažu predstavnici stranaka koje nemaju srpski predznak.

– Došli smo ovde danas da bi iskazali pijetet prema svakoj žrtvi rata bez obzira na njihovu nacionalnost i poreklo. Želimo da ovaj simbolični čin bude početak jednog priznavanja i odavanja pijeteta svim žrtvama i u ovom gradu i uopšteno u Hrvatskoj, ali i da bude početak delovanja i dijaloga koji će dovesti do toga da naše razumevanje rata i, što je od posebne važnosti, građenja mira bude takvo da će biti u skladu sa našim ustavnim vrednostima i da svaki građanin oseća ovu zemlju kao svoju. Jedino tako nam se nikada neće ponoviti ono što se dogodilo 1991. godine – rekla je tom pril..

The post Bojan Glavašević položio venac u Dunav i za srpske civilne žrtve Vukovara appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article