Bojama Vukovara nastavljaju dugogodišnju tradiciju

13

U organizaciji vukovarskog pododbora SKD „Prosvjeta” u ovom gradu izgrađenom na dve reke 12. i 13. septembra održana je 23. likovna kolonija pod nazivom „Boje Vukovara”. Kolonija je održana u sklopu 23. „Dana kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, manifestacije čiji idejni začetnik je pokojni Branko Kurucić, takođe Vukovarac.

Već po tradiciji, u dvorištu starog dečjeg vrtića Okupilo se petnaestak slikara iz Hrvatske, ali je jedan od njih, uprkos epidemiološkim merama zbog kojih je prelazak granice otežan, stigao i iz susedne Srbije.

– Na specifične uslove pod kojima se ove godine održava kolonija mogli bi da potrošimo mnogo reči i vremena ali to je manje važna činjenica u odnosu na činjenicu da je kolonija ipak uspešno održana. Cilj ove kolonije je da se ljudi međusobno povezuju i da zajedno dele kulturu i umetnost kao univerzalne vrednosti. S obzirom na to da se slikari ovde već godinama okupljaju posedujemo i veliki fond slika koje ćemo do kraja godine, ako Bog d..

The post Bojama Vukovara nastavljaju dugogodišnju tradiciju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article