Bogosluženja u Lionu u Francuskoj na novoj adresi

127

25.11.202025.11.2020

Ikonostas u Lionu
Foto: arhiva CO Lion

Parohija Srpske pravoslavne crkve u Lionu u Francuskoj od pre mesec i po dana se nalazi na novoj adresi. Nakon pet godina provedenih u kapeli u neposrednoj blizini železničke stanice Peraš, od početka oktobra je u prostranoj i svetloj katoličkoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u ulici 6b rue Hugues Guérin, Lyon 08. Liturgije će se, po popuštanju mera uvedenih u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona, održavati svake nedelje. Neposredno pred uvođenje novih mera u Francuskoj sveštenik parohije Srpske pravoslavne crkve u Lionu Goran Ilić Benke organizovao je susret sa predstavnicima katoličke parohije, koja im je dala na korišćenje crkvu sa propratnim prostorijama.

Sveštenik Goran Ilić Benke
Foto: arhiva CO Lion

Pod specifičnim sanitarnim uslovima dve parohije su se predstavile jedna drugoj. Broj posetilaca je ovom prilikom bio ograničen. Među prisutnima sa strane domaćina bili su sveštenik Iv i gospođa Gišene, koor..

The post Bogosluženja u Lionu u Francuskoj na novoj adresi appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article