Bodrum, Turska na grčki način

134

Bodrum ima nešto što nijedan grad na Mediteranu nema. Pre svega, on ostavlja bez daha zbog antičkih spomenika, kulture i jedne posebne atmosfere u gradu. To je najbolje od Turske, ali na Grčki način, što i jeste njegov najbolji kvalitet i nešto što ga preporučuje svetskim putnicima

Bodrum je zaista jedna posebna i lepa Turska ali na grčki način. To je grad neverovatne istorije koja je svuda ostavila tragove koji svedoče o slavnim i drevnim vremenima. Osim toga, njega krasi fantastična priroda, pa je s razlogom turistima iz našeg regiona izuzetno atraktivan i poželjan na odmor.

Bodrum na prvi pogled više podseća na Grčku nego na ono što bismo očekivali od Turske. Taj utisak posebno naglašavaju bele kockaste kuće sa ravnim krovovima. Sve su uglavnom prizemne, ali mogu maksimalno da se grade do visine tri sprata po zaknonu.

Ovaj grad se nalazi na poluostrvu Bodrum na jugozapadnoj obali Turske, na obali gde se vode Egeja susreću sa Sredozemnim morem. Udaljen je oko sat vremena letenja od Istanbula, i nalazi se na pola puta između Marmarisa i Kušadasija.

Od znamenitosti ne treba ništa posebno izdvajati, već ih treba sve posetiti. Tu se nalazi tvrđava Svetog Petra, Mauzolej kralja Mauzolu, Mindska kapija kao i Bodrum bazar, mesto okupljanja i turista i meštana. Svaki sadržaj u Bodrumu svedok je viševekovnog postojanja ovog područja.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Svaka ulica ima svoju priču koju pripoveda turistima. Na svakom koraku se vidi mediteranski šarm i dokaz da su ovde do unazad vekovima Grci i Turci živeli i radili zajedno. Ovde je sloga uvek bila priorotet, i to se oseća u razgovoru sa veselim meštanima.

Posebno je interesantno da Bodrum nazivaju još i Sen Trope zbog velikog broja luksuznih hotela, restorana i mnoštva superjahti koje su u blizini usidrene. Iako je ovaj deo obale mondenski, i posećuju ga ljudi sa malo „dubljim“ džepom, cene su prilagođene i običnim turistima. Kafu možete platiti u kafiću do maksimalno 1 evra, dok su ulični specijaliteti od 2 do 4 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Bodrum, Turska na grčki način se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article