Blaženka Trivunčić, koordinator SDŠ za Francusku, Italiju i Sloveniju: „Pozitivna atmosfera je preduslov za uspešan rad i izgradnju pozitivne slike o dopunskoj školi“

79

25.10.202025.10.2020

Koordinatroka Blaženka Trivunčić uvek je u društvu đaka
Foto: arhiva B. Trivunčić

Blaženka Trivunčić koordinator Srpske dopunske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju čest je i rad sagovornik internet portala Rasejanje.info. Od prošle godine se nalazi na mesto koordinatora Srpske škole za Francusku i Italiju. Da je u prvog godini svoga mandata odlično vodila posao pokazuje činjenica da je dobila dodatnu državu – Sloveniju, u kojoj se od ove jeseni po prvi održava nastava na srpskom jeziku pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

U ovom razgovoru za portal Rasejanje.info koordinatorka Trivunčić govori o povratku u klube nakon prekinute „uživo“ nastave početkom marta i spremnosti celog tima na eventualni povratak nastave na daljinu. O radosti đaka što su ponovo u učionicama ali i o brzom i efikasnom pronalaženju rešenje prostora gde bi se nastava održava, jer su francuske vlasti ukinule ELKO program (koji je podrazumevao izvođen..

The post Blaženka Trivunčić, koordinator SDŠ za Francusku, Italiju i Sloveniju: „Pozitivna atmosfera je preduslov za uspešan rad i izgradnju pozitivne slike o dopunskoj školi“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article