Bjelobrdske „Pudarce“ – Žene koje su u radu pronašle lek za stres

202

Žene u ruralnim sredinama veoma dobro znaju da su rad i druženje jako bitni ukoliko želimo da život ispunimo zadovoljstvom te pobedimo stres i probleme sa kojima se suočava svaki pojedinac. Ovakva shvatanja kao i zelja za aktivnim životom u mnogim su selima dovela do osnivanja udruženja građana u kojima se okupljaju ljudi istih interesovanja i zajedničkih ciljeva.

Među veoma aktivnim organizacijama koje deluju u našem okruženju je Udruženje žena „Pudarce“ iz Bijelog Brda. Žene iz ovog sela pronašle su inspirativno mesto i način kako da se druže, bave kreativnim radom te budu zadovoljne, a ujedno neguju tradiciju svog mesta i sećanja na nekadašnja vremena. U prostorijama bjelobrdske etno kuće, postoji prava mala radionica, gde članice udruženja „Pudarce” stvaraju pravu riznicu ručnih radova onakvih kakve su nekada radile generacije kojih više nema. Nekadašnji seoski život postao je neiscrpna inspiracija.

– Udruženje je osnovano pre godinu dana s ciljem očuvanja naših tradicija na selu..

The post Bjelobrdske „Pudarce“ – Žene koje su u radu pronašle lek za stres appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article