Biokovo i Makarska – u zagrljaju planina i mora

36

Ukoliko tražite savršenu destinaciju za aktivan odmor u regionu, ispunjenu lepim pejzažima, zanimljivim turističkim atrakcijama i različitim kulturno-istorijskim sadržajima, Biokovo je pravi izbor za vas

Planina Biokovo se nalazi na jugu Hrvatske u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i celo područje planine proglašeno je parkom prirode kako bi se sačuvala divlja i fantastična priroda. Iako može biti ponekad opasna, ova planina je pre svega utočište za sve ljude kojima je dosta “izvikanih” destinacija, mesto na kom se odmara u skladu sa zakonima prirode.

U Parku prirode Biokovo posetioci mogu uživati u prelepom pogledu koji se pruža s vidikovaca Staza, Nebeska šetnica, Štrbina, Vošac ili opet Sv. Jure, koji je smešten na samom i najvišem vrhu Biokova. Posebno je interesantan sadržaj Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo, vidikovac u formi potkovice čija se staklena staza proteže van litica.

Ovde možete uživati u svemu, planinarenje i šetnje po obeleženim stazama su praktično obavezne, u individualnoj ili organizovanoj turi, a za one fizički spreminije tu su i brojne biciklističke avanture kojima možete upoznavati kulturno-istorijske i prirodne vrednosti ovog kraja.

U blizini planine se nalazi i čuveno omiljeno jugoslovensko letovalište, Makarska, jedan od dva grada koji su u okviru parka prirode Biokovo. Do Makarske od planine Biokovo možete stići automobilom, mini-busom, motociklom, biciklom ili pešice, zavisi šta više volite. U ovom gradu na obali nalaze se kilometarske plaže, čisto plavo more i prava jadranska romansa. Makarska je nekad bila, nezvanično, najbolja stanica za istraživanje cele Dalmacije, a tako je ostalo do današnjeg dana.

Original Article