Bez karantina za dolazak iz Srbije, ali samo s boravišnim papirima

21

Švajcarske vlasti skinule su Srbiju sa takozvane crvene liste, čime su ukinule karantin za povatak iz Srbije, ali to važi samo za lica sa boravkom u Švajcarskoj, izjavio je ambasador u Bernu Goran Bradić.
Proteklih dana, nakon što je objavljena nepotpuna vest o skidanju sa crvene liste, Ambasada Srbije u Bernu dobila je veliki broj poziva i mejlova sa molbom za pojašnjenje uslova za dolazak u Švajcarsku.

– Još uvek nije moguće turističko putovanje. Skidanje sa crvene liste omogućava našim ljudima sa boravkom da mogu iz Srbije da se vrate u Ssvajcarskoj bez da moraju u desetodnevni karantin, koji su mogli da prekinu posle sedmog dana uz testiranje o sopstvenom trošku – objasnio je Bradić.

U Švajcarskoj postoje dve liste, vezane za uslove ulaska u zemlju.

Jedna je lista koju izdaje Savezna služba za zdravlje (BAG) koja određuje da li je neka regija, teritorija, zemlja na crvenoj listi u skladu sa incidencijama na svakih 14 dana i drugim kriterijumima.

Drugu listu utvrđuje Savezni sek..

The post Bez karantina za dolazak iz Srbije, ali samo s boravišnim papirima appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article