Besplatan onlajn kurs srpskog za dijasporu

21

15.05.202116.05.2021

U okviru projekta „Onlajn grupna nastava srpskog kao zavičajnog jezika“ Akademska srpska asocijacija poziva pripadnike srpske dijaspore starosti od 14 do 20 godina da se prijave na besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa u trajanju od mesec i po dana.

Cilj projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja je popularizacija srpskog jezika u dijaspori, odnosno držanje grupnih časova preko Skajpa omladini iz dijaspore, kao i povezivanje mladih iz svih krajeva sveta.

Srbi iz dijaspore starosti od 14 do 20 godina mogu se prijaviti na besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa do 13. 6. 2021. Mentori će biti akreditovani predavači Akademske srpske asocijacije od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Uslovi za prijavu su da učenici dosad nisu učili srpski jezik kao zavičajni preko Skajpa u Akademskoj srpskoj asocijaciji i da podele objavu o kursu sa Fejsbuk profila Akademske srpske asocijacije na svojim profilima.

..

The post Besplatan onlajn kurs srpskog za dijasporu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article