Beograd je grad koji ima duh, ali je Beč na strani građana

74

Foto: privatna arhivaDanijela Grubnić u Beču živi nešto više od dve godine, nakon što je, usled čestih poseta prijateljici pomislila kako bi upravo ovaj grad mogao da bude mesto na kojem može lako i lepo da se živi. Nakon dugog razmišljanja, odlučila je da svoju karijeru nastavi u inostranstvu.
Kako Danijela kaže, za nju je razmišljanje o povratku u Srbiju zanimljiv fenomen koji u jednom trenutku pogodi svakog čoveka koji ode u inostranstvo. Ko kaže da mu ne fali kuća – nije najiskreniji.
„Kod mene je situacija bila specifična, jer sam u trenutku odlaska imala vrlo sređen život u Beogradu: imala sam stalan posao, stan, takoreći normalne uslove za život. Ipak, tražila sam nešto više, neku promenu. Želela sam da se oprobam na drugom tržištu, pa sam tako dala otkaz i došla da probam. Znala sam da ako moj plan ne uspe, imam gde da se vratim, ali sam verovala da ću uspeti. Tako je i bilo: Posle malo više od mesec dana, pronašla sam posao“, kaže Danijela.
Foto: privatna arhivaIako u Srbiji..

The post Beograd je grad koji ima duh, ali je Beč na strani građana appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article