Beč: Ogromne gužve za besplatno testiranje po povratku iz Hrvatske, satima čekali u kolonama

20

Veliki broj Bečlija, koji su proveli odmor u Hrvatskoj, a vratili se u Austriju pre ponoći, iskoristio je priliku za besplatno testiranje, koje je ponudilo Ministarstvo zdravlja Austrije u cilju blagovremenog otkrivanja zaraženih, kako ne bi dalje širili virus.

Ispred bečkog stadiona Ernst Hapel, gde je postavljena „drajv in stanica za testiranje“, čekalo se juče satima u kilometarskim kolonama.

Više od tri sata moralo se čekati na besplatno testiranje.

Mnogi, posebno oni koji su došli kolima, odustajali su posle sat ili dva čekanja, pa je to malo smanjivalo dužinu kolone.

Inače bečke vlasti odlučile su se za test putem grgljanja, usled kojeg osoba koja se testira popije tečnost, pa je grglja i potom vrati u epruvetu, a odatle se uzima potreban uzorak za testiranje.

Očekivalo se da će taj način testiranjan biti brži od klasičnog uzimanja brisa, ali se to nije obistinolo, jer je uzimanje podataka trajalo.

Zanimljivo je da su građani koji su došli da se testiranju bili pitani samo ..

The post Beč: Ogromne gužve za besplatno testiranje po povratku iz Hrvatske, satima čekali u kolonama appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article