Barbados nudi smeštaj za “rad od kuće” na godinu dana

128

Vlada Barbadosa ima jedan zanimljiv i vrlo interesantan predlog, a tiče se svih poslova koji mogu da se obavljaju od kuće, odnosno bez odlaska na posao

Zbog pandemije koronavirusa mnogi zaposleni imaju mogućnost da rade od kuće, da uopšte ne odlaze u kacelarije kako bi obavljali svoj posao, već to rade iz udobnosti svog doma. Vlada Barbadosa ima jedan predlog za sve zaposlene ljude koji tako rade.

Premijerka Barbadosa Mija Motli ozbiljno razmišlja o tome da pokrene jedan projekat koji bi ljudima širom sveta, naravno, ljudima koji imaju mogućnost da rade od kuće, omogućio da žive i rade na daljinu na tom ostrvu godinu dana.

Imajući u vidu da turizam čini gotovo 40% BDP-a Barbadosa, ovakav korak je i logičan, i to bi u velikoj meri pomoglo da se ovaj sektor oporavi od negativnih posledica koronavirusa.

Za sada, ostaje da se vidi u kojoj meri će država pomoći zaposlenima u turizmu pošto Barbados ipak spada u destinacije koje nisu baš pristupačne svima, već samo onim turistima sa malo dubljim džepom. Predlog Vlade je da se u nekoj meri cene prilagode tržišnoj situaciji, a svi zaineresovani koji žele da žive i rade na Barbadosu godinu dana moraju imati negativan test na koronavirus.

Original Article